2021-11-15 15:40:38• hírek • Szatmár.ro

Ötödik alkalommal szervezték meg a Szegények Világnapját

Idén a szegények világnapját november 14-én, az évközi 33. vasárnapon tartotta a katolikus egyház. Ebből az alkalomból a Máltai Szeretetszolgálat egy tevékenységsorozatot indított, a fő célcsoport ezúttal is a társadalom peremére szorult réteg volt.

“Sokat gondolkodtunk azon, hogy milyen módon tudnánk programot szervezni a világnap kapcsán, ugyanis a járványügyi szabályok csökkentik a lehetőségeinket. Mindenképp nagy hangsúlyt szerettünk volna fektetni rá, ugyanis a világnap tökéletesen illik szervezetünk mottójához” – meséli Gyenes Kincső a Szeretetszolgálat ifjúsági vezetője.

A programot különböző csoportokban bonyolították le és a nap folyamán körülbelül 400 embert értek el konkrét segítséggel.

“Az offline tevékenységeinkkel párhuzamosan a Facebook-oldalunkon egy bejegyzéssorozatban osztottuk meg különböző emberek véleményét a társadalmi jelenségről. Érdekes vallomásokkal találkoztunk, hiszen olyan emberek is meséltek, akik maguk is hátrányos helyzetben élnek.”



Az önkéntesek készítettek higiéniai csomagot, amit aznap el is vittek az Ostrovului utcai szociális lakásokba. Ugyanakkor a Partiumi Falugazdászoktól adományba kapott zöldségeket is kiosztották az időseknek és fogyatékkal élőknek. Emellett a program keretében vacsora is készült a városunkban működő éjjeli menedékhelyre, amelyet szintén a szervezet önkéntesei készítettek el. A napi tevékenység a Szeretetszolgálat hagyományaihoz híven szentmisével zárult.

“Ezúton is köszönjük a Falugazdász Hálózat segítségét a rászorulók és magam nevében is. Valamint innen is hatalmas köszönet minden önkéntesünknek a munkájukért” – zárta le Kincső.












Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: